Status & fakta Tignes

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
66 EUR

Skidsemester Tignes

Tignes

Att ta en skidresa till Tignes i Frankrike är ett val du sent kommer att ångra. Här får du uppleva stora åkytor, sol, offpist, pudersnö, skidåkning, snowboard och mycket, mycket mer. Du behöver inte vara en van skidåkare för att drömma dig bort hit, här finns någonting för alla oavsett nivå. De offpistområden som ligger belägna här är mycket lättillgängliga och du behöver bara ta en av liftarna för att komma direkt till där du vill åka. Tillsammans med Val d’lsere så bildar Tignes det stora skidområdet som kallas l’Escape Killy, detta är ett av de största skidområdena i Alperna, och det finns därför oändligt med skidmöjligheter här.

Skidåkning på 3460 meters höjd

I Tignes så hittar du backarna Val Claret och Le Lac, varav den första når en höjd på 2100 meter ovanför havet. Här uppe finner du en hisnande utsikt som du verkligen inte vill missa. Tar du dig mot La Grand Motte får du en ännu högre utsikt, här kommer du befinna dig på 3460 meter ovanför havet. Uppe på denna topp kan du få vara med om en underbar skidåkning på glaciären, något som man gärna gör fler än bara en gång.

Fokus på offpist

När det kommer till offpist så bör du ta dig till området som heter SPOT, denna plats är nämligen tillägnat till just offpiståkare. Har du ingen erfarenhet av denna typ av skidåkning så finns det gott om hjälp att få av utbildade och duktiga instruktörer. Vill du även testa på lavinträning så erbjuds även detta här. När du känner att kroppen börjar värka och att det får vara nog med skidåkning för dagen så tar inte heller äventyren slut här. Du kan njuta av en förtjänad after-ski redan i backen när du känner att lusten faller på, vill du hela kroppen med lite massage eller besöka en bastu eller badhus så finns det även tillgång till detta. After-ski är dock inget som folk åker hit för att uppleva till största del, denna är nämligen väldigt lugn. Dyker du upp i en av barerna på helgerna så kan du dock få uppleva lite livemusik.

Brett utbud utöver skidåkningen

Tignes är en skidort som inte är alltför populär hos alla festprissar, men det finns väldigt mycket utomhusaktiviteter för er som letar efter en aktiv resa. Tröttnar ni på skidåkning och snowboard så kan ni med fördel kika in på allt från hundsläde till bilbana på is, isdykning, helikopterlyft, ridning och klättring. Det är svårt att inte få ett fullspäckat schema för de som väljer att ta sin skidsemester just här.